Plugg, plugg, plugg

Nu börjar snart sista månaden innan slutdatum för alla inlämingar. Jag har börjat känna av stressen något och sitter mest bara och pluggar hela dagarna. Jag har nämligen fyra veckor på mig att göra 18 inlämningsuppgifter, en slutpresentation, 3 prov, ett kursprov och ett avslutande mattematikprojekt. Tur för mig tar jag inte studenten i år utan har ett fjärde år kvar på gymnaisiet, så det är inte lika kris med att få in allting i tid. Detta samtidigt som jag varje dag ska genomföra mitt kostschema samt mitt rehabprogram.
 
Igårkväll kom min pappa ner med min cykel till Malung. Så jag passade på att diskutera några av mina mattematiska problem med honom. I mitt mattematikprojekt ska jag med hjälp av bland annat Newtons gravitationslag och några generaliserande intregraler ta reda på avtånd, arbete och flykthastighet mellan t.ex månen och jorden men även ut från galaxen. Lättare sagt än gjort.
 
Här har ni några av de slutsatser och diskussioner vi kom fram till.
 
 
 
Mattematik 5 är egentligen den avslutande gymnasiekursen inom mattematik men jag kommer till hösten läsa en specialisering inom matte som heter just mattematikspecialisering. Vilket är en kurs som är mer riktad mot universitetsmattematiken. Jag tror det kommer bli jätte kul och jag ser verkligen fram emot det
 
Hoppas alla har en bra Valborg!! :D
 
//Hanna

Genom mina ögon

Den här bloggen handlar om mitt liv som skidåkare, samt träningen kombinerat med den utbildning som krävs för att nå den nivå jag vill komma till.

RSS 2.0